Kennel Leedalein

Subtitle

Tällainen on bokseriBokseri on vauhdikas, iloinen, voimakas, aina toimintavalmis palveluskoira.


Niin ulkoisella olemuksellaan kuin luonteeltaankin bokseri ilmentää niitä asioita, joita ihminen on koirassa aina arvostanut: jaloutta, uskollisuutta, rohkeutta ja toimintakykyä.


BH Leedalein Imposant
Rotu on peräisin Saksasta ja kuuluu palveluskoiriin. Bokseri on keskikokoinen, lyhytkarvainen, voimakasrakenteinen koira, jolla on neliömäinen rakenne ja vahva luusto. Se on lihaksikas ja sen liikkeet ovat vilkkaat, voimakkaat ja jalot.

 

                                                    FIN MVA VK1 Leedalein Gutigkeit 


Pää antaa bokserille sen erikoisleiman. Pään kauneus perustuu kuonon ja kallo-osan tasapainoiseen suhteeseen.


Kuonon tulee olla mahdollisimman leveä ja täyteläinen, kun taas kallon mahdollisimman kapea ja kulmikas. Bokserilla on alapurenta. Säkäkorkeudeltaan bokseriurokset ovat noin 57-63 cm ja nartut noin 53-59 cm. Hyväksyttyjä värejä ovat keltainen ja tiikerijuovainen, yksivärisenä tai valkoisin merkein.


FIN MVA VK2 JK1 Antje v. Mittleren EbrachgrundBokseri on suurenmoinen kaveri, erinomainen koko perheen ystävä, joka on laajalti tunnettu lapsirakkaudestaan. Vilkkautensa ja tempperamenttinsä vuoksi bokseri vaatii kuitenkin kouluttamista, jotta se löytää oman paikkansa perheessä.  


Harrastus- ja kilpailukaverina bokseri on monipuolinen. Näyttelyiden lisäksi sen kanssa voi harrastaa kilpailutoimintaa mm. palveluskoirakokeissa, myös agility, toko ja pelastuskoiratoiminta soveltuvat hyvin bokserille.


Bokseri on aktiivisen ihmisen koira, joka vaatii paljon toimintaa.

 BH Leedalein Imposant lähdössä esineruutuun